Описание
С Supremo получавате еспресо смес от италианската Gimoka. Това не означава, че бобът може да се използва само за еспресо, но вместо това отразява процеса на печене, през който бобът е претърпял.
Италианското кафе обикновено е центрирано около Еспресо, където зърната се пекат малко по-дълго и при по-високи температури, отколкото при други видове кафе. Това води до кафе с леко изгорени и по-тъмни тонове, където естествените масла от зърната са по-очевидни.
В тази смес получавате кафе, създадено според италианските традиции за печене, което означава кафе, което е в по-високия край на скалата по отношение на силата, в сравнение с това, което обикновено изпитвате със средно печен вариант. Вкусовите нотки са бадем, шоколад и карамел, а тялото е меко и кремообразно.
С смляните зърна получавате кафе, което е подходящо не само за еспресо, но което може да се използва и във филтърни кафе машини, френски преси или изливане.
За най-добри резултати препоръчваме да смилате боба непосредствено преди да ги използвате.
Gimoka е италиански производител на кафе, който може да проследи историята си от началото на 80-те години. От базата си в Андало Валтелино, Ломбардия, Gimoka е сред водещите италиански пекарни за кафе с износ в над 50 страни.
Съставки
Изпечено кафе на зърна