Описание
Когато чуете името кондензирано мляко, първата ви реакция най-вероятно е „какво е това?“ и не сте сами. Накратко, кондензираното мляко като това е дебело дълготрайно мляко, направено от обикновено мляко, варено със захар, така че по-голямата част от течността се изпарява.
С други думи, кондензираното мляко е сладко мляко, особено подходящо като млечен компонент в много специализирани кафета като Iced Coffee и Latte, а в десерти и печени изделия, перфектният избор поради кремообразната си консистенция, вкус и дълъг срок на годност.
Също така е много популярен в Южна Европа и Латинска Америка, използван за направата на домашен карамел, известен като „dulce de leche“. Дулсе де лече се прави бързо и лесно. Всичко, което трябва да направите, е да загреете кондензираното мляко в тиган на средно огън и постоянно да го разбърквате, за да превърнете млякото в гъст карамел, който може да
се използва за приготвяне на празни приказки, десерти и др.
Nestlé е основана през 1866 г. и е със седалище във Вьове, Швейцария. Nestlé е най-голямата хранителна корпорация в света, която предлага на пазара много известни марки в различни сегменти като Nespresso®, Kit Kat, Vittel и Häagen-Dazs.
Съставки
Пълномаслено МЛЯКО, захар (44%). (8% МАСЛО, 20% обезмаслени сухи МЛЕЧНИ твърди вещества).